OnePlus X zvanično predstavljen, košta 269 eura

Dodajte komentar

Kompanija OnePlus je predstavila svoj drugi telefon za ovu godinu, a treći ukupno, pod nazivom OnePlus X. Sa najnovijim modelom, OnePlus se posebno fokusira na stil.

OnePlus X će biti dostupan u dve verzije: Onyx model po cijeni od 249 dolara, odnosno 269 eura u Evropi, kao i Ceramic verzija (limitirana na 10.000 jedinica) koja će koštati 369 eura i biće dostupna preko posebnog sistema pozivnica.OnePlus X odlikuju solidne komponente, koje uključuju 5-inčni Full HD (1080p) AMOLED displej, Snapdragon 801 procesor, 3GB RAM-a, 2525mAh baterija i slot za dve SIM kartice. Telefon dolazi sa “samo” 16GB skladišnog prostora, ali uz microSD karticu za proširenje do 128GB. Na poleđini telefona nalazi se 13MP kamera (bez opcije 4K video snimanja), dok je s prednje strane smješten 8MP senzor.

Telefon nema fizički Home taster, dakle nema ni senzor otiska prsta, a punjenje se obavlja preko micro-USB porta. Kada je softver u pitanju OnePlus ostaje uz OxygenOS, sa Android 5.1.1 verzijom, uz iste softverske karakteristike koje ima i OnePlus 2. novi dodatak je OnePlus Radio, koji je najvjerovatnije namijenjen tržištima u razvoju.

OnePlus X Onyx model će se na teritoriji Evrope pojaviti od 5. novembra, dok će limitirana Ceramic verzija biti dostupna od 24. novembra. Isporuka obe verzije zavisi od sistema pozivnica i toga da li je korisnik uspio na vrijeme da rezerviše željeni OnePlus X model.

Izvor: B92, Benchmark

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *