Čeka se da IWG odredi datum potpisivanja ugovora za Institut

Dodajte komentar

Do petka bi britansko-američki konzorcijum IWG trebalo da predloži datum za potpisivanje ugovora za Institut Igalo, očekuju u Tenderskoj komisiji.

– Činjenica je da nijesu mnogo žurili od momenta kada su Savjet za privatizaciju i Vlada dali saglasnost na ugovor, ali smo i mi prije toga pet mjeseci čekali sa našom odlukom kazao je za Pobjedu predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović.Vidjećemo, dodaje, da li se kod londonske kompanije sada nešto promijenilo u odnosu na njihove obaveze, koje smo zajednički pretočili u ugovor.

– Imamo informaciju od njihove strane da su i dalje zainteresovani, bez obzira na ova prolongiranja rokova sa naše strane kaže Vujović i podsjeća da su poslije sjednice Savjeta i Vlade bile samo dvije-tri sitne intervencije u ugovoru.

Vlada je, podsjetimo, u avgustu odobrila prodaju većinskog državnog paketa akcija Instituta konzorcijumu IWG za 10 miliona eura.

Tada je saopšteno da je u pregovorima sa International Wellness Group Limited, koja je jedina dostavila ponudu, Tenderska komisija usaglasila osnovne elemente ugovora koji uključuju i obavezu ponuđača da realizuje minimalna investiciona ulaganja od 50 miliona eura u roku od pet godina od preuzimanja Instituta, čime će se podići kvalitet sadržaja na četiri zvjezdice i Vile ,,Galeb“ na pet zvjezdica.

Ponuda uključuje i investiciju u medicinsku opremu u iznosu od 10 miliona eura, u skladu sa Investicionim planom. Ponuđač se, kako dodaje, takođe tada obavezao da sprovede program zapošljavanja iz svoje ponude i obezbijedi primjenu postojećeg kolektivnog ugovora najmanje tri godine od preuzimanja kompanije, uz zaštitne mehanizme za neizvršavanje obaveza po tom osnovu.

Savjet je tada ocijenio da navedena ponuda predstavlja dobar model valorizacije potencijala tog lokaliteta, budući da obezbjeđuje prijeko potrebne investicije i značajno unapređuje osnovnu djelatnost Instituta, čime ga pozicionira visoko na mapi turističko zdravstvene ponude.

Građanska lista ,,Izbor“, koja sa DPS-om vrši vlast i u Herceg Novom, prestala se protiviti prodaji Instituta britanskoameričkom konzorcijumu nakon što su saznali da je Institut izgubio spor u Srbiji vrijedan

6,5 miliona eura. Prodaji Instituta protivio se i kompanijski sindikat, koji je ispostavio uslove za koje očekuje da će ih ispuniti budući vlasnik.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *