Ovo je najbolja konkurencija Uber taksiju

Dodajte komentar

U borbu na globalnom tržištu taksi prevoznika uključio se novi startup Karhoo, firma osnovana prije manje od godinu dana koja je od potrebnih milijardu, do sada prikupila oko 250 miliona dolara.

Planiraju doći do milijardu dolara kapitala kojim namjeravaju da uzvrate udarac “peer-to-peer” igračima poput Ubera, koji je prošle nedjelje stigao i u Zagreb.

Plan Karhooa je da zauzme tržište u partnerstvu s licenciranim vozačima, što je najizglednije u zemljama u kojima Uberu i sličnim operaterima ne dopuštaju rad, ali i da zaustave strmoglavi pad cijena usluga. Kako kaže osnivač Daniel Ishag, “Uber ne može da ruši cijene zauvjek, moraju i oni biti profitabilni”.

Karhoo najavljuje da će u januaru 2016. lansirati sopstvenu taksi aplikaciju, i to u saradnji s nekoliko jakih partnera u taksi biznisu.

Usluga bi trebalo da se pojavi u Londonu, Njujorku i Singapuru, pošto se u saradnji s lokalnim taksistima i vlasnicima prevozničkih firmi osigura mreža od čak 200.000 vozila.

To uključuje saradnju s najvećom britanskom taksi grupom Addison Lee, potom s operaterom londonskih crnih taksija Comcab, njujorškim firmama Carmel i Dial 7, te oko 10.000 vozača žutih i zelenih taksija u Njujorku, otkriva Financial Times.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *