iPhone 7 će biti tanji, dugotrajniji i sasvim drugačiji telefon

Dodajte komentar

Dok se veći broj korisnika još uvjek privikava na novi iPhone 6s, pojedini analitičari već predviđaju karakteristike buduće sedme verzije Appleovog smartphonea.

Gene Munster iz investiciono-menadžerske kompanije Piper Jaffray tvrdi da će novi iPhone 7 imati jedinstven dizajn, potpuno drugačiji od iPhonea 6 i 6s.

On vjeruje da će promjena biti uslovljena potpunim uklanjanjem dugmeta “home” koje bi trebalo zamijeniti predstavljeni 3D Touch

“Kao što su mnogi predviđali, 3D Touch Appleu omogućava eliminisanje glavnog dugmeta čime bi se dobio dodatni prostor za displej i čime bi se smanjio sam uređaj”, rekao je Munster koji je dodao da je drugi aspekt velike promjene produženje trajanja baterije.

“Ukoliko gledamo Mac, Apple se potrudio da u poslednjih nekoliko godina znatno unaprijedi trajanje baterije – sa pet na deset sati. Vjerujem da je baterija jedan veliki potencijal za promjenu koju će potrošači rado prihvatiti”, rekao je Munster.

Analitičar Ming-Chi Kuo tvrdi da će iPhone 7 najvjerovatnije biti predstavljen tek nakon septembra 2016. godine i da će sigurno biti najtanji Appleov smartphone do sada.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *