Četiri kompanije zainteresovane za Duvanski kombinat

Predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović kaže da su četiri kompanije iz Poljske, Njemačke, Slovačke i Grčke pokazale interesovanje za Duvanski kombinat zbog čega je i raspisan novi, šesti tender, a rok za predaju ponuda ističe 16. novembra.Vujović nije kazao o kojim se kompanijama radi, ali ističe da očekuje da makar jedna kompanija otkupi tendersku dokumentaciju.- Razgovaramo sa potencijalnim investitorima – očekujemo da će ovih dana jedna ili dvije kompanije otkupiti dokumentaciju, za šta rok ističe 11. novembra, a dostavljanje ponuda je do 16. novembra. Rok je kratak, ali je prednost to što su ove kompanije upoznate sa situacijom u DKP, jer su ga njihovi predstavnici posjećivali – kaže Vujović.

On ne krije da nije pretjerani optimista. – I pored svih najava interesovanja, s obzirom na prethodno iskustvo još sam rezervisan hoće li biti uspješan tender ili ne. Ovo je šesti pokušaj prodaje DKP i, po mom mišljenju, zadnja šansa da se održi proizvodnja duvana. Ako sada ne dođemo do investitora, ne vidim kako dalje. Ne bi mogli unedogled održavati proizvodnju na toj lokaciji i sa tim troškovima, odnosno gubicima – kazao je Vujović.

Zato, objašnjava Vujović, pokušavamo da animiramo investitore i damo im sve olakšice. – Naš ulog kao države, odnosno glavnog grada bila bi vrijednost imovine, odnosno opreme koju preselite u novu fabriku. Mi smo im rekli – procijenite je vi sa ovlašćenim procjenjivačem i mi ćemo za toliko biti manjinski vlasnici. Glavni grad ima lokaciju koja vrijedi dva miliona i to bi bilo njihovo učešće u ovoj investiciji – objašnjava predsjednik Tenderske komisije.

Analitika

Check Also

Telekom: Osim besplatnih gigabajta, otključani i Extra TV kanali

Nakon besplatnog interneta koji za slobodne dane povodom Dana nezavisnosti poklanjaju korisnicima, Crnogorski Telekom je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.