Željeznički prevoz: Više putnika, veći prihodi

Dodajte komentar

Broj prevezenih putnika u lokalnom saobraćaju u septembru je bio veći osam odsto, dok su prihodi veći za 17 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, saopšteno je iz Željezničkog prevoza.

Do povećanja broja putnika i prihoda došlo je zahvaljujući promotivnim cijenama u lokalnom saobraćaju i kvalitetnoj usluzi.

Prosječno kašnjenje umanjeno je 11 odsto u odnosu na seitembar prošle godine, naveli su iz ŽPCG.

Ukupan broj prevezenih putnika u lokalnom saobraćaju u septembru je iznosio 102,94 hiljade. Na relaciji Bar Bijelo Polje Bar prevezena su 4,43 hiljade putnika, na relaciji Bar-Nikšić-Bar 2,19 hiljada, na relaciji Podgorica-Nikšić-Podgorica 26,7 hiljada, na relaciji Podgorica-Bar-Podgorica 55,5 hiljada, dok je na relaciji Podgorica Bijelo Polje Podgorica prevezeno 14,12 hiljada putnika. Takođe, kako su naglasili iz ŽPCG, u međunarodnom prevozu došlo je do povećanja svih pokazatelja poslovanja kada je riječ o relaciji Bar-Beograd-Bar, a takođe i u periodu kada je saobraćao jedan voz na relaciji Novi Sad Subotica i obratno.

Boljim rezultatima doprinijelo je uspostavljanje redovnog putničkog saobraćaja na pruzi Bar-Beograd-Bar, kao i saobraćajem tri para vozova do 7. septembra, a ukupan broj prevezenih putnika u septembru u međunarodnom saobraćaju bio je 20 hiljada.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *