U Briselu obilježen Dan mikrofinansija

Dodajte komentar

Evropski dan mikrofinansija prvi put je obilježen u EU 20. oktobra, a cijela sedmica proglašena je sedmicom Mikrofinansija, saopšteno je iz MFI Monte kredit. Tim novodom je u Briselu, u upravnoj zgradi EU upriličena manifestacija, a svečanom otvaranju prisustvovala je i belgijska kraljica.– Tema manifestacije su bile mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta kroz Mikrofinansije, te je manifestacija imala zvaničan naziv „Možda baš mi imamo odgovor kako nastaju nova radna mjssta”. Njoj su prisustvovati visoki zvaničnici EU, koji se bave ekonomskim i socijalnim razvojem, kao i visoki predstavnici Evropske investicione banke, Evropske komisije, navedeno je u saopštenju.

Na panel diskusiji u okviru Evropskog dana mikrofinansija se diskutovalo o tome kako bi se kroz regulativu mikrofinansija i to na najbo.lji mogući način, smanjilo siromaštvo i samim tim i socijalna isključenost siromašnih.

– Imajući u vidu prepoznati značaj mikrofinansija, EU je odvojila finansijske fondove za finansiranje mikrofinansija u državama članicama i kandidatima od kojih je najveći EaSi – navedeno je u saopštenju.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *