Srbija: Bogati klijenti imaju poseban tretman u bankama

Dodajte komentar

Imućni građani u Srbiji imaju posebne privilegije u bankama. Svako ko ima platu veću od 120.000 dinara (oko 1000 eura) ne mora da čeka red na šalteru, već ima na raspolaganju posebnu prostoriju u kojoj obavlja svoje poslove.

Osim toga, ovakav klijent može da koristi kredite i kreditne kartice pod povoljnijim kamatama, a ponekad dobije i poneki poklon – rokovnik, knjige, ali i karte za bisokop i pozorište.

Pravi bogataši, sa milionskim iznosima na računima, kako tekućim tako i štednim, imaju i privatne bankare koji su im u svakom trenutku na raspolaganju. Za vlasnike dobrostojećih firmi, oni odlaze “na noge” odnosno dolaze u preduzeće i obavljaju određene poslove. Ne mogu jedino da donose novac, i za to i najbogatiji stanovnik Srbije mora, ipak, da ode do banke.

“I u Srbiji imamo privatne bankare, ali su usluge malo drugačije nego, na primjer, u zemljama Evropske unije. Imućniji klijenti se razlikuju, tako da su i privilegije drugačije. Ipak, za naše posebne klijente imamo zasebnu ekspozituru, u kojoj se ne čeka. Lični bankar posvećuje potrebno vrijeme, razmatraju se sve mogućnosti da se izađe u susret takvom klijentu. Prije svega brinemo o njihovim ulaganjima. Naši bogatiji klijenti mogu da dobiju povoljnije kamatne stope na štednju, kamate na korišćenje kreditnih kartica su niže nego za ostale korisnike “, kažu u jednoj stranoj banci. –

Osim toga, na raspolaganju bogatijima su sve usluge kompanija, sportskih društava, kulturnih institucija kojima su banke sponzori. Tako pokloni mogu da budu simbolični, od knjiga, paketa slatkiša do pozorišnih predstava, karata za utakmice, pa i velikih sportskih i kulturnih događaja u evropskim gradovima. Od posjete Milanskoj skali do praćenja finala Lige šampiona…

Šta će im banke ponuditi zavisi od toga koliki je konto na računima građana. Kako kažu bankari, imaju i vrlo izbirljive i zahtjevne klijente, oko kojih moraju mnogo da se trude. Nekima su na raspolaganju i 24 časa dnevno. I najveći hirovi se ispunjavaju sa osmjehom. Naravno, od svakog bankara se očekuje apsolutna diskrecija, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *