Denkovič gradi luksuzni hotel u Bijeloj

Dodajte komentar

Na površni od 11 i po hiljada kvadrata u naselju Žager u Bijeloj počela je gradnja hotelskog kompleksa, čiji je investitor tivatska kompanija Politropus Alternative d.o.o., odnosno njen vlasnik direktor Ukrajinac Roman Denkovič.

Radnici u prvoj fazi radova, bez obzira na vremenske prilike, koriste svaki dan za posao, jer investitor planira da hotel otvori za sezonu 2017. godine, prenosi radio Jadran. 

Prema riječima vodećeg nadzornog inženjera Slaviše Ćorića, utoku su pripremni radovi na zaštiti temeljne jame.

“To je veoma zahtjevan posao. Objekat je dosta blizu jadranske magistrale. Kopa se 15 metara ispod nivoa puta, uz samu saobraćajnicu i potrebna je posebna konstrukcija za zaštitu. Radi se sa betonskim šipovima i geotehničkim sidrima, što je povjereno kotorskom Ju brivu i beogradskoj Geosondi konsolidaciji. Vrijednost radova je nešto više od pola miliona eura. Ti radovi trajaće još mjesec, a onda krećemo sa izgradnjom samog objekta”, kazao je on.

Istovremeno u toku je tender za izbor izvođača za gradnju hotela sa pet zvjezdica.

“Hotel će raditi tokom cijele godine i biće baziran na zdravstvenom turizmu, sa ozbiljnim programom spa i wellness centra. Imaće konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice, kao i 77 smještajnih jedinica, od toga sedam apartmana”, pohvalio se Ćorić.

Investitor je zamislio da dovodi turiste iz regiona, Rusije, Ukrajine, Evrope, preko cijele godine na odmor zbog zdravlja. Kako kaže Ćorić, nije samo riječ o hotelskom objektu sa pet zvjezdica, već i o uređenju plaže.

“Dobili smo oko 200 metara plaže u zakupu od JP Morsko dobro. Očekujemo vrlo brzo da dobijemo građevinsku dozvolu u opštini Herceg Novi kako bismo krenuli sa uređenjem. Naša ideja je bila da povežemo plažu i hotel, izgradnjom pontona- pristaništa na samoj plaži, jer imamo informaciju da se realizuje projekat da se sa Aerodroma Tivat gosti odvoze do loakacija u Boki Kotorskoj ne samo kopnenim nego i pomorskim putem. Tako će i morem direktno Aerodrom Tivat biti povezan sa našim hotelom u Bijeloj i biće izbjegnute sezonske gužve na magistrali”, naveo je Ćorić.

U “Politropus Alternative” d.o.o računaju da će ulaganje u objekat, uređenje terena i obale zahtjevati preko 10 miliona eura. Planiraju da na ljeto 2017. godine prime prve goste, ukoliko se ne iskomplikuje dobijanje dozvole za uređenje obale. Građevinsku dozvolu za izgradnju objekta resorno Minsitarstvo je izdalo ovom investitoru prije godinu.

1

2

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *