Zvanično: Mugoša v.d. direktora Poreske uprave

Dodajte komentar

Vlada je večeras odobrila da vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Crne Gore bude Miomir M. Mugoša, bivši sekretar podgoričkog Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj. To je bio predlog Ministarstva finansija.

Profesor Ekonomskog fakulteta Milan Lakićević napustio je sredinom septembra direktorsku funkciju u Poreskoj upravi.

Mugoša ima Pravni fakultet, član je Glavnog odbora vladajućeg DPS-a i zamjenik je predsjednika opštinskog odbora te partije u Podgorici. Bio je na raznim pozicijama u podgoričkoj vlasti, dok je gradonačelnik bio Miomir Mugoša.

Prema nezvaničnim informacijama, Lakićević nije mogao da trpi kritike javnosti o nivou poreskog duga od 537 miliona, koji je većinom naslijedio, slaboj naplati, ni pritiske da preduzme oštrije mjere prema određenim dužnicima. On se zvanično nije oglašavao zbog čega je, kako je zvanično saopšteno, podnio ostavku.

V.d. direktora PU  bio je savjetnik bivšeg gradonačelnika Mugoše i načelnik podgoričke Komunalne policije. Komesar je muških liga u Košarkaškom savezu Crne Gore.

Miomir M. Mugoša se pominjao za poziciju zamjenika gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, ali nije bio po volji Stijepoviću, ni koalicionom partneru DPS-a u Glavnom gradu. Bio je i kandidat za pomoćnika ministra odbrane, ali za tu funkciju nije bilo saglasja u vladajućoj koaliciji.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *