Top 10 najboljih poslovnih škola 2015.

Dodajte komentar

Da bi napravio listu najboljih biznis škola, sajt Bloomberg sakupio je utiske sadašnjih i bivših studenata, ali uveo je i jednu novinu. Naime, ispitao je mogućnosti u karijeri nakon završetka studija.Postavlja se pitanje koliko je MBA program koji vas košta dvije godine vašeg života i 100.000 dolara zaista isplativ? Uz povećanje globalne konkurencije i tešku situaciju na tržištu rada, poslovna škola mogla bi da bude ključ vašeg uspjeha i za vaš put ka blistavoj karijeri. Naravno ako odaberete pravu poslovnu školu.

Godišnja lista najboljih MBA programa sada se fokusira na ono što ljude koji su zainteresovani za biznis škole najviše zanima: zadovoljavajući, dobro plaćeni posao.

Na listu najboljih MBA biznis škola uticalo je nekoliko faktora: Kako je MBA uticao na karijere bivših studenata i na zadovoljstvo poslom, anketa među novim studentima, kolika je uspješnost bivših studenata u nalaženju posla tri mjeseca nakon diplomiranja, kako dolaze do svog prvog posla, koliko su osposobljeni za rad u industriji, njihova stručnost…

Najjači fokus u istraživanju je – čemu ljudi mogu da se nadaju nakon završetka biznis škole.

Top 10 najboljih poslovnih škola (internacionalnih MBA program):

10. HEC Paris
9. Queen’s
8. Cambridge (Judge)
7. IESE
6. Oxford (Said)
5. IMD
4. IE
3. INSEAD
2. London Business School
1. Western (Ivey)

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *