Stručno osposobljavanje visokoškolaca: Prijave od ponedjeljka

Konkurs za učešće poslodavaca u Programu stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem, koji realizuje Vlada Crne Gore za 2015/2016. godinu, završen je 21. oktobra, a prijava visokoškolaca počinje u ponedjeljak 26. oktobra.

“Od ponedjeljka, 26. oktobra 2015. godine osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavnje Crne Gore i koje nemaju radnog iskustva u određenom nivou obrazovanja moći će do 26. novembra 2015. godine da se, preko portala e-uprave (www.euprava.me), prijave za Program stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem, kako bi se osposobljavali kod izabranog poslodavca u periodu od devet mjeseci”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Realizacijom Programa stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem, već četiri godine zaredom, omogućava se svršenim viokoškolcima bez radnog iskustva da nakon formalnog obrazovanja usavrše svoje vještine, steknu praktična znanja i radno iskustvo i tako postanu konkurentniji na tržištu rada.

cdm

Check Also

Saradnja IRF-a i firme Juing: Finansijsku pomoć iskoristili za otvaranje knjižare “Pčelica”

Knjiga je najbolji prijatelj – kaže poznata krilatica, a na radost velikog broja mališana, porodica …

Leave a Reply

Your email address will not be published.