Analitičari agencije Standard & Poors kod Žugića

Dodajte komentar
Vlada Crne Gore je, vodeći konkurentnu i konzistentnu fiskalnu politiku i hrabreći otvoren odnos prema investitorima, opravdala epitet najperspektivnije ekonomije zapadnog Balkana, ocijenio je ministar finansija Radoje Žugić.

U Crnoj Gori je u toku prikupljanje podataka o aktuelnoj ekonomskoj situaciji na osnovu kojih će se vršiti dalja procjena rejtinga naše zemlje od strane rejting agencije Standard & Poor's, a tim povodom danas su se sastali ministar finansija Radoje Žugić i direktor pomenute agencije Feliks Vinekens.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Žugić je prezentovao osnovne parametre domaće ekonomije koji se prije svega ogledaju u većim stopama rasta i snaženju stabilnosti i održivosti javnih finansija.

Osvrćući se na aktuelne reformske procese i pokrenuti investicioni ciklus, Žugić je još jednom naglasio značaj valorizacije neiskorišćenih resursa kojima je naša zemlja bogata, a koji, kako je kazao, mogu biti generator rasta i razvoja u budućnosti, kao i alat za ostavarenje onoga što je krajnji cilj Vlade Crne Gore – porast životnog standarda svih građana.

“Pohvalivši napredak Crne Gore, prvenstveno na polju naplate javnih prihoda, kao i napore na kreiranju podsticajnog ambijenta za investitore, predstavnici Standard&Poors-a su ukazali na značaj predvidivosti ekonomskih kretanja u narednom periodu, kao i osmišljavanje efikasnih mehanizama zaštite kao odgovora na buduće izazove”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *