Albona: Marinković ne bi da svjedoči o dijamantima

Dodajte komentar

Ročište u sporu koji pred Privrednim sudom vodi Albona u stečaju sa većinskim vlasnikom Davitom Arutunijanom za povraćaj 26 nebrušenih dijamanata odloženo je za 9. decembar, nakon što se bivši izvršni direktor te kompanijs Miroslav Marinković nije odazvao pozivu suda da svjedoči u tom sporu.Stečajni upravnik Albone Dragan Smolović predložio je da sud Marinkoviću uputi još jedan poziv, a uz poziv za svjsdočsnje sud će ponovo pokušati da mu uruči i rješnje kojim ga kažnjava 300 eura zbog neodazivanja na pozive. Poziv za svjedočenje i rješenje o kažnjavanju, koje je sud donio 21. septembra, a koji su Marinkoviću upućeni prsporučenom pošiljkom vraćeni su sudu uz komentar dostavljača da Marinković nije u svom domu, te da u Pošti nije tražio preporučenu pošiljku.

Svjedočenje Marinkovića razjasnilo bi nejasnoće oko nestanka dijamanata iz Crne Gore i kontradiktornosti između njegovih tvrdnji dostavljenih sudu u posebnom podnesku i izjava svjedoka saslušanih u toku sudskog postupka.

Ranije saslušani svjedoci tvrdili su da je Marinković prisustvovao primopredaji dijamanata na carinskom terminalu podgoričkog aerodroma, koje je Arutunijan preuzeo i odnio u džepu sakoa. Marinković je u podnesku koji je ranije dostavljen sudu sudu naveo da nije prisustvovao primopredaji dijamanata izmsđu Uprave carina, špeditera i Artunijana, kao i da nikada u životu nije ušao u prostor carinarnice, ni carinskog magacina na aerodromu Podgorica.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *