Kako odsjesti u luksuznim hotelima – za male pare

Dodajte komentar

Noćenje u sobi u luksuznom hotelu može vas koštati hiljade dolara. Ali i ne mora. Stručnjaci za putovanja znaju kako i gdje povoljno rezervirati luksuzne sobe.

Naravno da postoje razvikane, poznate online putničke agencije, ali evo koji su pravi dragulji kojih biste se trebali držati:

Jetsetter

Jetsetter.com, kao originalna stranica za brzu ponudu putovanja s popustima nudi snižene cijene noćenja po najboljim hotelima širom svijeta. Njihova sniženja obično traju oko nedjelju dana, pa ako vidite hotel koji vam se sviđa, čim prije rezervirajte sobu, prije nego završi sniženje.

Luxury Link

Uz to što nudi snižene cijene noćenja u vrhunskim hotelima širom svijeta, Luxury Link se trudi da njegovi korisnici mogu iskoristiti sve prednosti luksuznih putovanja, kao što je dobijanje kredita u hotelu u kojem su odsjeli, plaćeni doručak i Wi-Fi. Stranica uz to nudi i opciju aukcije gdje možete pronaći jeftine druge vrste smještaja.

Secret Escapes

Secret Escapes je stranica za rezervaciju hotelskog smještaja isključivo za članove. Luksuzni hoteli ovdje se nude i po 70 posto nižim cijenama, a član možete postati bez ikakve članarine. Sve što morate da uradite je da ostavite svoju email adresu i dobijate pristup sniženjima.

Hot Escapes

Kao dio Starwood Hotelske porodice, SPG Hot Escapes je stranica za brze rasprodaje ove hotelske grupe. Svake nedjelje izlista snižene cijene noćenja u svojim hotelima, što možete iskoristiti u roku šest nedjelja. Među Luxe Starwood brandovima nalaze se Le Meridien, W Hoteli, Westin i St. Regis.

Splendia

Splendia.com predstavlja kolekciju luksuznih boutique hotela širom svijeta, s tim da svojim članovima nudi ekskluzivna sniženja. Svaki hotel predstavljen na stranici lično je provjerio član Splendia ekipe. Uz to, stranica koristi sistem bodovanja kako bi nagradio korisnike koji se vraćaju, koje nazivaju članovima, a koji dobijaju dodatne nagrade poput ekstra popusta i ličnih asistenata.

Tablet

Tablet se ponosi time što na svojoj listi ima neke od najbolje ocijenjenih hotela svijeta. I njihovi članovi anonimno obilaze hotele sa stranice kako bi lično procijenili svaki hotel. Stranica cijeni svaku recenziju svojih gostiju, te s popisa miče hotele koje su korisnici loše ocijenili. Takođe, konstantno se dodaju novi hoteli na popis, a najbolje cijene moguće je postići s Last Minute Tablet servisom, koji nudi jako snižene cijene za rezervacije za istu veče. A za 195 dolara godišnje, korisnici imaju pristup Tablet Plus programu koji im nudi mogućnost nadogradnje, dodatnih bonusa i prednosti.

Vacationist

Pod okriljem Secret Escapesa, Vacationist nudi brze rasprodaje za hotele s četiri i pet zvjezdica širom svijeta. U svakom trenutku stranica nudi 40 sniženja za vrhunske smještaje. No kako biste dobili pristup sniženjima, morate biti član stranice, što postajete nakon što ostavite svoju email adresu, piše Business Insider.

Voyage Privé

Voyage Privé  naziva se ‘luksuznim putničkim klubom za članove’, a nudi snižene cijene hotela po cijelom svijetu. Ovaj francuski sajt nudi popuste do 70 posto preko brzih sniženja koja traju svega pet dana.

I bonus: Hotel Tonight

Hotel Tonight je aplikacija, a ne stranica, koja putnicima omogućuje da rezervišu luksuzne sobe s velikim popustom. Jedini je problem što možete rezervisati sobu samo istog dana kad mislite u njoj odsjesti.

Express

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *