Žensko preduzetništvo – pokretač otvaranja novih radnih mjesta

Dodajte komentar

Asocijacija poslovnih žena Crne Gore i njene članice prisustvovale su Međunarodnoj konferenciji “Women in Entrepreneurship: A South East European Response”, koja je održana od 13. do 15. oktobra u Opatiji, čiji je cilj predstavljanje rezultata projekta “Žensko preduzetništvo – pokretač stvaranja novih radnih mjesta na području Jugoistočne Evrope”, koji sprovodi Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe SEECEL.

“Projekat se sprovodi u devet zemalja od 2012. godine, u interesu jačanja podrške ženama preduzetnicama, a kroz zajedničke napore i rad javnog i privatnog sektora”, saopšteno je iz Asocijacije poslovnih žena Crne Gore.

U projekat su uključeni Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Moldavija, Srbija i Turska.

Predstavnice Crne Gore na konferenciji su bile članice Asocijacije poslovnih žena Crne Gore Ljubica Kostić-Bukarica, predsjednica Asocijacije, Branka Vuksanović, vlasnica agencije SPIN iz Podgorice, Mirjana Babić, vlasnica firme Olivmont iz Bara, Svetlana Uljarević-Čukić, vlasnica agencije Atel iz Podgorice.

Pored Asocijacije konferenciji su prisustvovali i predstavnici Unije poslodavaca Crne Gore Zvezdana Oluić, Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća Aleksandar Pavićevic, Ana Šebek, Anđela Gajević, kao i predstavnica Ministarstva prosvjete Ivana Mrvaljević.

Program konferencije sastojao se iz tri panela (Start & Grow, Grow & Go Internationally i Financial Readiness) i u njemu su učestvovale preduzetnice, predstavnici nacionalnih resornih tijela i institucija koje podržavaju preduzetništvo.

“Više od 120 učesnika konferencije imalo je priliku za razmjenu znanja i iskustava, kao i mogućnost za stvaranje novih poslovnih prilika, kroz B2B sastanke tokom trajanja konferencije”, navedeno je u saopštenju.

Konferencijom u Opatiji SEECEL se pridružio Evropskoj nedjelji malog i srednjeg biznisa 2015, kampanji Evropske komisije koja se održava u cilju promocije preduzetništva u čitavoj Evropi.

Donator projekta “Žensko preduzetništvo – pokretač stvaranja novih radnih mjesta na području Jugoistočne Evrope” bila je Švedska međunarodna razvojna agencija SIDA, koordinator projekta bio je Savjet za regionalnu saradnju RCC iz Sarajeva, a projektne aktivnosti sprovodili su SEECEL i Inicijativa za održivi rast GTF iz Zagreba.

Konferenciju je organizovao Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe SEECEL.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *