Mladen Rabrenović predsjednik Odbora udruženja bankarstva

Dodajte komentar

Odbor udruženja bankarstva, drugih finansijskih organizacija i osiguranja Privredne komore Crne Gore izabrao je za predsjednika glavnog izvršnog direktora Zapad banke, Mladena Rabrenovića.

Na konstitutivnoj sjednici Odbora, kako je saopšteno iz PKCG, za zamjenika predsjednika izabrana je Biljana Pantović iz Agencije za nadzor osiguranja.

Nakon verifikacije mandata 27 članova Odbora, izabranih na redovnim izborima koji su organizovani u Komori od 27. marta do 15. septembra, usvojen je Poslovnik o radu.

Odbor će u skupštini Privredne komore predstavljati zamjenik predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti KHOV Amir Nurković, direktor Sektora stanovništva u Erste banci Relja Đurović i potpredsjednik Odbora direktora Atlas banke Manolina Bašović.

Sjednicom je predsjedavao potpredsjednik PKC, Stanko Zloković, koji je govorio o uspješno organizovanim izbornim aktivnostima u ovoj instituciji tokom kojih je 13 odbora udruženja dobilo nove članove, najreprezentativnije ljude iz uglednih privrednih društava.

“Finansijski sektor predstavlja jednu od ključnih potpora razvoju privrede. Vjerujem da ćemo kroz zajednički rad u ovom Odboru dati puni doprinos tome”, rekao je Zloković.

On je pozvao članove Odbora da predlože teme za program rada koji će biti usvojen na narednoj sjednici, kao i da učestvuju na predstojećoj Konferenciji o ekonomiji koju Komora, sa savezima ekonomista Srbije i Crne Gore, organizuje u četvrtak i petak u hotelu “Splendid”, na temu “Efikasnost pristupanja EU i unaprjeđenje regionalne konkurentnosti”.

cdm

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *