Ovo su najkreativniji CV-jevi (foto)

Potrebno je samo nekoliko sekundi da poslodavac ociujeni nečiji CV. Ove kreativne biografije već u prvoj sekundi privlače pažnju. Kako se izdvojiti iz mora istih prijava za posao? Sve zavisi od vas i vaše mašte. Evo primjera ljudi koji su imali dovoljno hrabrosti da kreiraju biografije koje će prouzrokovati reakciju.

1. Grafički dizajner Miguel Rato odlučio je da kreira radni biografiju kao tetrapak za mlijeko. „Htio sam da napravim nešto drugačije i da privučem pažnju.“

1

2 Jenny Johns je svoj CV napravio kao kutiju u kojoj je igra kartama. Svaka karta predstavlja po jednu stavku u biografiji. „Mislim da je ova igra odličan način da ispričam svoju priču i filozofiju mog dizajnerskog rada.“

2

3. Da li ste ikad pomislili da igrica Super Mario Bros može da bude nečiji CV? Robby Leonardi kreirao je sebe kao lika koji pliva kroz istoriju svog iskustva. Sve do sekcija: sposobnosti, interesovanja, itd.

3

4. „Želio sam da kreiram CV koji je drugačiji od svih ostalih“, rekao je dizajner Kelly Weihs. I tako je i bilo. Osim što je uz pomoć ove radne biografije dobio posao, privukao je dosta pažnje na internetu.

4

5. Marketing menadžer Nick Begley napravio je biografiju na omotima čokoladica, da bi privukao pažnju potencijalnim poslodavcima. Podaci o hranljivosti proizvoda ovde su obrazovanje, radna etika i sposobnosti.

5

6. Art direktor i fotograf Omondi Abudho bio je inspirisan da kreira CV kao kutiju jednog jutra dok je kupovao kafu. Na spoljnim stranama nalaze se kreativni „nutritivni“ podaci.

6

7. Ilustrator Monica Gomes i grafički dizajner Miguel Rato ujedinili su svoje kreativne snage i znanja – grafiku i tipografiju i dizajnirali vrlo originalni CV, prenosi The Guardian.

7

Izvor: Bizlife

Check Also

Francuska kaznila Morgan Stenli sa 20 miliona eura zbog manipulacija sa državnim obaveznicama

Francuski AMF je saopštio u utorak da je novčano kaznio američku banku Morgan Stenli sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *