Osnovano Udruženje naftnih kompanija Crne Gore

Dodajte komentar

Kompanije čije poslovanje je zasnovano na transportu, skladištenju i trgovini i naftnim derivatima, njih šest, osnovalo je Udruženje naftnih kompanija Crne Gore.Za predsjednika Upravnog odbora Udruženja naftnih kompanija izabran je Marko Zečević iz preduzeća Castelana iz Podgorice, za njegovog zamjenika izabran je Elvir Kalamperović iz kompanije Kalamper iz Bara, dok je za Generalnog sekretara Udruženja izabran Boris Spalević.

Na osnivačkoj sjednici Skupštine Udruženja istaknuto je da je Udruženje otvoreno za sve licencirane naftne kompanije u Crnoj Gori, koje kroz buduće članstvo ili saradnju žele da se uključe u rad ove neprofitne organizacije.

Kako je “Vijestima” kazao Spalević, cilj osnivanja Udruženja naftnih kompanija Crne Gore je jačanje profesionalnog uticaja na tržištu nafte i naftnih derivata i unapređenja ugleda naftne privrede.

„Udruženje će raditi na promociji i zastupanju profesionalnih i ekonomskih interesa članica u privrednim djelatnostima transporta, skladištenja i trgovine naftom i naftnim derivatima, kao i na uklanjanju administrativnih barijera i procedura u saradnji sa državnim organima i subjektima koji učestvuju u kreiranju poslovnog ambijenta”, naveo je Spalević.

Udruženje će promovisati preduzetništvo i trgovine zasnovane na slobodnoj konkurenciji, radiće na promociji i poboljšanju poslovnih praksi članica.

Spalević je rekao da će Udruženje, takođe, ostvarivati bilateralnu, regionalnu i multilateralnu saradnju, u skladu sa propisima države i Statutom Udruženja.

„Svima je u interesu da se radi na stvaranju preduzetničkog ambijenta u kojem će se licenciranim poslovnim subjektima omogućiti lakše poslovanje’, a potrošačima garantovati stabilno snabdijevanje kvalitetnim naftnim derivatima, uz poštovanje standarda zaštite životne sredine i načela društveno odgovornog poslovanja”, zaključio je Spalević.

Među osnivačima su i Dekar petrol, IK Real, Avio petrol i SM petrol.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *