Premijer, predsjednik, ministar, gradonačelnik… Nominujte i izaberite najkorumpiraniju osobu na svijetu

Dodajte komentar

Organizacija Transparensi internešenel pokrenula je na svom sajtu izbor za nakorumpiraniju ličnost godine. Nominacije će biti primane do 9. decembra kada počinje glasanje, a “pobjednik” će biti obnarodovan 10. februara 2016. godine.

“Dosta nam je korumpiranih političara i biznismena koji zloupotrebljavaju svoju moć kako bi od ukradenog javnog novca finansirali svoj luksuzni način života. I sigurni smo da je i vama dosta. Vrijeme je da snose odgovornost za svoje zločine. Udruženim snagama, možemo ih kazniti.

Prvo, pozivamo vas da nam se pridružite u kampanji i kažete nam ko je po vama najkorumpiranija osoba na svijetu. Razmislite o ljudima ili organizacijama koje se neometano bogate na račun javnosti, koristeći sumnjive metode za izvlačenje novca u inostranstvo.

Da li vaš predsjednik krade vaš teško zarađeni novac za finansiranje luksuznog života i da li treba da odgovara za to? Da li znate organizacije ili zvaničnike iz sjenke koji na svojim of-šor računima gomilaju nelegalno stečeni novac? Recite nam nešto o njima!”, navodi se na sajtu Transparensi internešenela.

Do sada je nominovan bivši predsjednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali, koji se optužuje da je ukrao 2,6 milijarde dolara, kao i, od strane anglo-saksonaca omrznuti, predsjednik FIFA-e Sep Blater.

Ekonomske vesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *