Predat Plan reorganizacije HTP Vektra Boka

Dodajte komentar

Plan reorganizacije Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Vektra Boka, vlasništvo biznismena Dragana Brkovića, predat je Privrednom sudu, o kojem treba da se izjasni i stečajni upravnik, Sreten Mrvaljević.

Nakon toga, kako je kazao Mrvaljević za Radio Jadran, trebalo bi da bude određen datum za glasanje o Planu reorganizacije. 

“Taj datum će zavisiti od Privrednog suda i stečajnog sudije. Nadam se da će sudija Privrednog suda to vrlo brzo da uradi, a mi ćemo nakon toga u roku od sedam do deset dana poslati odgovor. Vjerujem da će sud prihvatiti te ‘instrukcije’, o kojima i sam treba da se izjasni. Vjerujem da bi to moglo da se desi za mjesec”, rekao je Mrvaljević.

On je naveo da još nije imao uvid u Plan reorganizacije, ali očekuje da bi narednih dana trebalo da dobije kopiju od vlasnika kapitala.

Sindikat Vektra Boke, međutim, neće odustajati od svojih zahtjeva, koje će još jednom iznijeti kada se bude glasalo o Planu reorganizacije.

Predsjednik Sindikata, Vojin Miljanić, kazao je Radiju Jadran da Sindikat u svakom slučaju traži da se radnici vrate na posao, kao i da se utvrdi dinamika isplate zaostalih dugovanja.

“U Vektra Boki trenutno radi 26 ili 27 stalno zaposlenih, po cijeni minimalca”, kazao je Miljanić.

Radnicima se duguju tri i po plate, povezivanje radnog staža od pet godina, a od menadžmenta su potraživali i otpremnine, naknadu za godišnje odmore, kao i jubilarne nagrade.

“Priznate su im izvršne sudske presude za dva regresa, kao i za dvije razlike u platama, radni staž za nepunih pet godina i tri i po plate koje im se duguju. Ostalo je odbijeno i ići će dalje u sudski proces ukoliko se usvoji Plan reorganizacije”, precizirao je Miljanić.

Proteklu sezonu u Plaži, jedinom aktivnom hotelu Vektra Boke, “iznijelo” je 65 radnika i 23 sezonca. Od juna do septembra ostvareno je skoro 18 hiljada noćenja. Stečajci su primali 193 EUR, ali su imali obezbijeđen smještaj i tri obroka.

Privredni sud uveo je stečaj u kompaniju Vektra Boka 13. juna, zbog duga od oko četiri miliona EUR koji ta firma ima prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

Opština Herceg Novi, ima interes koji prevazilazi njeno samo nominalno novčano potraživanje od 2,2 miliona eura. Prema informacijama Radija Jadran, manje od deset odsto tog iznosa je priznato, kao i da će zbog toga Opština pokrenuti sudski proces i utuženja.

cdm

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *