Počinju masovna otpuštanja u Tviteru

Dodajte komentar

Društvena mreža Tviter planira naredne nedjelje da započne sa talasom otpuštanja, objavio je internet portal za tehnološke vijesti Re/code, pozivajući se na izvore iz kompanije.

Nije poznato koliko će zaposlenih izgubiti posao, ali će vjerovatno biti obuhvaćeni svi djelovi, piše Re/code, navodeći kao izvor osobe unutar kompanije.

Ta vest uslijedila je nakon što je u ponedjeljak za novog izvršnog direktora Tvitera postavljen Džek Dorsi, prenose Nezavisne novine.

Tviter širom svijeta zapošljava otprilike 4,1 hiljada ljudi u više od 35 poslovnica.

Cijena deonice Tvitera pala je u petak 3,1 odsto, na 29,90 dolara. Od početka godine cijena joj je u minusu otprilike 14 odsto.

U toj kompaniji koja upravlja besplatnom društvenom mrežom rade na obnavljanju rasta broja korisnika, nakon što je u drugom tromjesečju zabilježen najslabiji rast njihovog mjesečnog broja otkad je kompanija izašla na berzu 2013. godine.

Otpuštanja u Tviteru dolaze u vrijeme kada kompanija restrukturira svoju inženjersku organizaciju da bi postala efikasnija. Vjerovatno je da će otpuštanja pogoditi veliki broj inženjera.

Prihodi Tvitera dostigli su u drugom kvartalu 502 miliona dolara, što je 61 odsto više nego u istom period prošle godine. Pritom su prihodi od oglašavanja porasli za 63 odsto, na 452 miliona dolara. Zahvaljujući tome, gubitak kompanije smanjen je na 136,7 miliona dolara, dok je u istom prošlogodišnjem periodu iznosio 144,6 miliona.

Međutim, zabilježen je slab rast broja aktivnih mjesečnih korisnika te društvene mreže. U drugom tromjesečju bilo ih je 304 miliona, dok ih je u prethodnom kvartalu bilo 302 miliona. To je najsporiji rast broja korisnika od javne ponude dionica te kompanije 2013. godine.

“To je neprihvatljivo i nismo zadovoljni”, kazao je tada Dorsi.

Twitter ne uspijeva da raste tako brzo kao Facebook, najveća društvena mreža na svijetu sa otprilike 1,4 milijarde korisnika.

Nedavno je i društvena mreža za razmjenu fotografija i video zapisa Instagram objavila je da je broj njenih korisnika premašio 400 miliona, pretekavši broj korisnika Tvitera.

Ekonomske vesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *