Od Obame do Jobsa: Jutarnja rutina 8 najuspješnijih ljudi svijeta

Dodajte komentar

Svako ima svoj period dana kada je najproduktivniji. Nisu svi ranoranioci, mnogima je noć inspirativna za rad. Bez obzira kada ustajete sigurno imate svoje male rituale.

Nekima je potrebna kafa prije nego što ustanu iz kreveta, dok drugi više vole da vježbaju ili lagani doručak.
Sajt Sleepypeople.com skupio je podatke o najuspješnijim ljudima na svijetu, i otkrio tajne njihovih jutarnjih rutina.Steve Jobs – suosnivač Apple-a
Svakog jutra Jobs bi se pogledao u ogledao i zapitao se: “Da je danas posljednji dan mog života da li bih radio to što imam da uradim danas?” – ako bi odgovorio “ne” nekoliko puta zaredom, znao je da bi nešto trebalo da se mijenja.

Mark Zuckerberg – suosnivač Facebook-a
Zuckerberg je poznat po tome što se oblači skoro pa isto svakog dana, što je po njemu “jedna odluka manje”. On započinje dan sa veoma malo sna, a često provede noć u prepisci sa programerima.

Winston Churchill – bivši britanski političar i premijer
Churchill je poznat po tome što ustaje oko 7.30 ujutru ali ostaje u krevetu do 11 doručkujući, listajući novine a zatim i diktirajući svojim sekretaricama.

Barack Obama – predsjednik Amerike
Obama se striktno drži svoje rutine – vježba do 6.45, a zatim doručkuje sa svojom porodicom i pomaže ćerkama da se spakuju za školu. Prilično lagodno jutro za jednog predsjednika?

Bill Gates – suosnivač Microsofta
Gates je poznat kao branilac zdravog načina života, a jutro provodi vježbajući bar sat vremena. Za to vrijeme bi pratio “Teaching Company” kurseve.

David Cameron – premijer Velike Britanije
Cameron je otkrio da njegova porodica i on imaju pravilo da se ujutru ne gleda TV već da njegova djeca treba nešto da rade. Kada je na putu, Cameron provodi vrijeme čitajući novine i prateći glavne vijesti, ali kod kuće provodi vrijeme sa porodicom.

Jeff Bezos – direktor i osnivač Amazona
Bezos kaže da ne voli sastanke rano ujutru. Više voli da jutra provodi kod kuće sa porodicom.

Howard Schultz – osnivač Starbucksa
Schultz ustaje svako jutro u 4.30 i izvodi svoja tri psa u šetnju i vježba. Oko 5.45 sprema kafu za sebe i ženu.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *