Na novoj Bijeloj listi 167 obveznika

Dodajte komentar

Poreska uprava PU objavila je danas desetu Bijelu listu, odnosno spisak 167 poreskih obveznika sa najvećim stepenom fiskalne discipline.

Poreska uprava, kako je saopšteno, sa tim poreskim obveznicima kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

“Kriterijumi na osnovu kojih je napravljena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmirivanja poreskih obaveza, kao i da u postupcima inspekcijskog nadzora nijesu utvrđivane značajnije nepravilnosti, koje bi ukazivale na bilo kakav vid neregularnog poslovanja”, objasnili su iz PU.

Na listi su, između ostalih, Alter Modus, Atlas banka, Erste, Societe Generale i Hypo Alpe Adria banka, zatim Crnogorski Telekom, Telenor, M:tel, Pivara Trebjesa i Elektroprivreda Crne Gore.

Spisak najurednijih poreskih obveznika objavljen je na sajtu Poreske uprave www.poreskauprava.gov.me.

Objavljivanje Bijele liste je, kako je objašnjeno, još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa PU, koji će, uz ostale oblike saradnje, biti nastavljeni i u budućnosti.

Iz PU su naveli da pozitivan tretman mogu imati samo uredni poreski obveznici koji redovno izmiruju obaveze, doprinoseći borbi protiv sive ekonomije, ostvarenju budžetskih prihoda i unaprijeđenju poslovnog i investicionog okruženja u Crnoj Gori.

Bijela lista poreskih obveznika prvi put je objavljena 7. juna 2013. godine.

Bijelu listu možete preuzeti ovdje.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *