Lepa Kata založena za Pejovićev kredit

Dodajte komentar

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić došao je do katastarskog lista koji potvrđuje da je kompletna podgorička zgrada „Lepa Kata” sa više od 400 stanova i poslovnih prostora skupa sa okolnim dvorištem, bez znanja vlasnika, opterećena hipotekom za 15 miliona dolara vrijedan kredit koji je podigao vlasnik Uniproma Veselin Pejović.

On je taj kredit podigao kako bi izmirio poslednju ratu za kupovinu imovine KAP-a, ali je taj novac na prelaznom računu Zapad banke i još nije isplaćen povjeriocima.

– Vidio sam da se radi o listu nepokretnosti 5702 i kad to ukucate dobijate podatke da se ta kompletna zgrada vodi kao susvojina Crna Gora, subjekt raspolaganja Glavni grad i Uniprom Nikšić. Notar je to ovjerio, rekao je Bojanić u emisiji „Načisto”.

Prema njegovim riječima, upis hipoteke je sprovela Uprava za nekretnine.

– U tom lancu imate situaciju da zgrada od preko 400 stambenih objekata i poslovnih prostora ni krivih ni dužnih građana na svakom listu nepokretnosti koji izvadi za svoj dio pojaviće se zabrana otuđenja zbog kredita od 15 miliona. To je propust ili namjera ili je stečajni upravnik pogrešno uveo tu imovinu u KAP i nije je rasknjižio. Notar je to ovjerio, a morao je da provjeri o čemu se tu radi. Uprava za nekretnine je to sve sprovela i Zapad banka to prihvatila rekao je Bojanić.

On je nedavno dobio potvrdu da Pejović, koji je mahao pred novinarima početkom avgusta sa uplatnicom, nije uplatio poslednju ratu od 13,98 miliona eura. Pejović je davno trebalo da plati 28 miliona eura za imovinu KAP-a, ali je dosad kroz anekse uplatu novaca odlagao nekoliko puta. Uniprom organizuje proizvodnju u KAP-u od jula prošle godine.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *