Crnogorska delegacija na zasijedanju SB i MMF-a: Na tapetu banke

Dodajte komentar

Crnogorska delegacija učestvovaće na redovnom jesenjem zasijedanju Svjetske banke i MMF-a, koje se održava od danas do 11. oktobra u Limi (Peru).

U crnogorskoj delegaciji su guverner Milojica Dakić, viceguverneri Nikola Fabris i Velibor Milošević i generalni direktor za budžet Ministarstva finansija Nikola Vukićević.Na sastancima u Limi će se razgovarati o aktuelnim finansijskim pokazateljima u odnosu na dešavanja u eurozoni i dati pregled opšte ekonomske situacije u Crnoj Gori.

Sa predstavnicima Svjetske banke razgovaraće se o izradi nove strategije ove banke za Crnu Goru i projektima čija je realizacija u toku, kao i projektima koji su u pripremi projekat poboljšanja efikasnosti i kvaliteta sektora zdravstva i projekat finansijske stabilnosti lokalnih samouprava.

Osnovna tema razgovora sa predstavnicima MMF-a će biti preliminarni nalazi FSAP misije za bankarski sistem Crne Gore. Ujedno će se od MMF-a tražiti tehnička pomoć za primjenu ESA 2010 standarda, unapređenje platnog prometa i primjenu analize održivog javnog duga.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *