U Crnoj Gori 280.000 Fejsbuk profila

Dodajte komentar

U Crnoj Gori ima 280.000 Fejsbuk profila, što znači da45 odsto stanovnika ima ovaj profil pokazuje istraživanje ove društvene mreže o njihovim korisnicima u našoj državi. Istraživanje pokazuje da je više od polovine ili 55 odsto korisnika muškaraca, a 45 odsto su žene.Najviše Fejsbuk profila je u Podgorici 43 odsto, Primorju 28 odsto i sjeveru Crne Gore 17 odsto.

U centralnom dijelu države je oko 13 odsto ukupnog broja Fejsbuk profila pokazuje istraživanje u koje je Pobjeda imala uvid. Podatak o broju ovih profila u Crnoj Gori u posljednje vrijeme veoma je bitan i za kompanije i njihove marketinške službe, jer je to način da njihovi proizvodi, odnosno reklame budu što bliže potrošačima. Zato sve više crnogorskih kompanija koristi društvene mreže za reklamiranje.

U svijetu, kako je saopšteno na nedavnom seminaru u Privrednoj komori Crne Gore, ima milijardu korisnika a svaki u prosjeku ima 130 prijatelja. Oko 480 miliona korisnika dnevno promijeni profil.

– Kompanije iz 190 zemalja Fejsbuk koriste kao platformu – saopšteno je na seminaru za marketinške službe crnogorskih preduzeća.

Na Fejsbuku su crnogorski građani svih uzrasta preko 65 godina starosti je dva odsto ukupnih.

Fejsbuk najviše, ili 35 odsto, koriste osobe starosti od 25 do 34 godine, potom oni od 18 do 24 oko 33 odsto, od 35 do 44 godine 19 odsto, od 45 do 54 godine oko 9 odsto ukupnog broja. Oko 74 odsto crnogorskih građana je, podsjetimo, onlajn.

Sa računara seloguje oko 38 odsto Fejsbuk korisnika, androida 25, mobilnog telefona 22 i sa iPad i iPhone oko šest odsto.

U Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Pobjedi su juče saopštili da nemaju podatke koliko crnogorskih građana koristi društvene mreže Fejsbuk, Tviter i Instagram.

– To nije u nadležnosti EKIP-a – objasnili su iz Agencije.

Pobjeda

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *