Profit Rudnika uglja 2,5 miliona eura

Dodajte komentar

Akcionari Rudnika uglja su jednoglasno usvojili finansijski izvještaj po kojem je profit kompanije u 2014. godini bio 2,5 miliona eura, na 24. redovnoj skupštini, koja je održana 30. septembra, saopšteno je iz kompanije.Rudnik uglja je proteklu godinu je završio sa proizvodnjom 1.655.248 tona uglja, od kojih je za potrebe najvećeg kupca, TE „Pljevlja“, isporučeno 1.604.289 tona. Proizvodni rezultati, uz smanjene troškove po svim stavkama, dobru maloprodaju i bolji kvalitet uglja za TE „Pljevlja“, uticali su da dobit bude 2,5 miliona eura navodi se u saopštenju Informativne službe rudnika.

Usvojen je i izvještaj o poslovanju Rudnika uglja za 2013. godinu, kao i revizorski izvještaj za 2014. i izabran Deluat Podgorica za revizora u 2015.

Skupština je usvojila i odluku o izmjenama i dopunama Statuta, koje se odnose na definisanje zaštitnog znaka kompanije i njegovu primjenu, kao i formulacije nadležnosti poslovodstva, koje imaju za cilj dalje stvaranja uslova za poboljšanje efikasnosti i profitabilnosti poslovanja kompanije navodi se u saopštenju i dodaje da članovi odbora direktora nijesu izabrani, jer nijesu stigli svi prijedlozi. Ta je tačka, jednoglasno, odložena za narednu sjednicu, koja će naknadno biti zakazana.

Italijanska kompanija A2A vlasnik je 39,49 odsto akcija, državi pripada 31,11 odsto, dok Aco Đukanović posjeduje 11,15 odsto udjela u pljevaljskom rudniku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *