Hrvatski ministar finansija Boris Lalovac

Hrvatska: Banke objavile rat, Vlada im žestoko uzvratila

Hrvatske poslovne banke neće pozajmiti državi ni kune, pokušaće da je bace na koljena sve dok Ustavni sud ne stavi izvan snage zakon o konverziji kredita u švajcarskim francima. To je ratni plan bankara koji je procurio iz visokih bankarskih krugova, ekskluzivno je za 24sata ispričao visoki izvor iz HNB-a.

U Vladi su šokirani prijetnjom banaka. Iako u Ministarstvu finansija za sada nemaju komentara na inat banaka koje državi spremaju zatvaranje dotok novca, neslužbeno se doznaje da će država žestoko uzvratiti.

HNB je, naime, informisan da je iz Vlade poručeno bankarima: ‘Blokirate li nam kredite, javite svojima u Beču i Milanu da će država povući sve svoje plate i penzije iz vaših banaka’.

Prema njihovim izvorima, banke i HDZ navodno namještaju datum izbora kako bi Zakon o konverziji pao na Ustavnom sudu nakon čega bi nova vlast odustala od njega.

Ministar finansija Hrvatske Boris Lalovac je u četvrtak nakon sjednice Vlade rekao da ima informacije da će banke napraviti određeni pritisak na kurs.

Izvor: Poslovni dnevnik

Check Also

Povoljniji prevoz za građane upućene na liječenje van Crne Gore

Fond za zdravstveno osiguranje i nacionalna avio-kompanija Air Montenegro potpisali su Protokol o saradnji kojim …

Leave a Reply

Your email address will not be published.