Prevaziđite nezadovoljstvo samim sobom

Dodajte komentar

Posao mnogo utiče na vaše unutrašnje stanje, razmišljanje i energiju kojom zračite. Ukoliko ste nezadovoljni nečime što ste uradili ta frustracija se može prenijeti na vaše nezadovoljstvo sobom u cjelini.

Razočaranost samim sobom vodi do slamanja motivacije i produktivnosti. Ako osjetite da je vaše kreiranje bezvrijedno velike su šanse da nećete željeti išta da stvarate. Poslušajte sljedeće savjete sajta ’99u’ kako da pomognete sebi i prevaziđete nezadovoljstvo.

Shvatite veličinu sadašnjosti

Prestanite da budete ono što niste i vratite se starom sebi. Recite sebi da ste neko ko je nekada mogao mnogo da uradi i neko ko je bio uspješan. Svakako budite neko ko je pokušao, neko ko nije savršen ali ko ima dobre namjere. Ponovite sebi kako ste učinili sve da date svoj maksimum čak iako to nije savršeno. Vi ste neko ko brine o drugima, ko voli, ko se trudi i neko ko ima dobru namjeru. Neko ko zaslužuje neku vrstu priznanja i ljubavi za to što je najbolji što može da bude.

Radoznalost, a ne pretpostavke

Nemojte da idete na posao sa predubjeđenjima u glavi. Rasteretite misli i nemojte razmišljati o mogućim scenarijima. Budite radoznali i hrlite u novi dan sa iščekivanjem. Prihvatite nove događaje sa zahvalnošću i razmišljajte na koje sve načine možete da iskoristite novonastalu situaciju.

Najbitnije je da se odaljite od svog ega i počnete malo da mislite i o drugim stvarima, ne samo o sebi. Ova mentalna udaljenost treba da djeluje kao posmatranje umjetničkog djela sa malo veće razdaljine kako biste sagledali cijelu kompoziciju iz više uglova. Razmišljajte šta će vas najviše usrećiti sljedeći dan na poslu ili odvojte sat vremena rano ujutru da se pozabavite poslom koji vas muči dok sta još svježi.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *