iPhone vam je skup? Umjesto ovog telefona možete da kupite automobil

Dodajte komentar

Vertu, britanski proizvođač luksuznih telefona, lansirao je novu seriju svojih jeftinijih modela – Signature Touch. Najjeftiniji model Jet Calf stoji 8.400 eura, a za najskuplji nazvan Pure Jet Red Gold moraćete izdvojiti 17.900 eura.

Možda vam ovo ne zvuči kao dobra ponuda s obzirom na to da bi za taj iznos mogli izvesti iz salona novi automobil, no Vertu smatra da je ovo serija uređaja koja će biti dostupna većem broju ljudi. Njihov najskuplji model, Vertu Cobra, koštao je nevjerojatnih 276.000 eura.

Svi telefoni iz Signature Touch serije imaju Android 5.1 Lollipop. Hardver uključuje Qualcomm Snapdragon 810 procesor s 8 jezgara. Zadnja kamera ima 21 megapiksel i snima video u 4K rezoluciji, a prednja kamera ima 2.1 megapiksela. Za čuvanje podataka tu je 64 GB i 4 GB RAM-a. Ekran je dijagonale 5,2 inča i napravljen je od 130 karatnog safirnog stakla te je otporan na ogrebotine.

Kućišta ovih telefona napravljena su od prirodnih koža i to teleće, gušterove ili krokodilske kože. Spoljnje kućište je od titanijuma kakav se koristi u automobilskoj i avio industriji.

Ako vas sve ovo nije privuklo da kupite Vertuov telefon, ima toga još. Uz telefon dolazi i pretplata u trajanju od 18 mjeseci te posebne usluge koje uključuju „lifestyle menadžera“ koji će vam u bilo kojem trenutku pomoći oko rezervacije letova ili hotela. Dobićete i pristup ekskluzivnim događajima kao što su modne revije, sportska događanja, te izložbe.

(24sata)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *