Radili ste cijelu noć i ne znate kako da preživite naredni dan? Evo šta kaže nauka

Dodajte komentar

Ukoliko ste morali da ostanete budni kako biste završili projekat ili posao, a sjutra vas čeka još mnogo istog, ovaj video će vam pokazati kako da imate veoma produktivan dan nakon neprospavane noći. Nauka pomaže da budete uspješni.

Ne odlažite alarm. Naučnici kažu da vas tih dodatnih deset minuta ni malo ne učine odmornim.

Doručkujte. Istraživanja kazu da je potrebno doručkovati u prvom satu od buđenja jer će to povoljno uticati na vaše raspoloženje. Obratite pažnju da ne jedete šećer jer će vas on kasnije učiniti malaksalim. Držite se žitarica i proteina.

Kafa. Čim ustanete popijte samo jednu šoljicu. Ne želite da se predozirate kafom suviše rano.

Izađite napolje. Prirodno svijetlo podiže vašu tjelesnu temperaturu i energiju. Skinite naočare za sunce jer naučnici kažu da prihvatanje sunčeve svjetlosti u očima može biti od pomoći.

Posao. Uradite u prvih par sati najteže zadatke jer ste tada u najboljoj formi. Nedugo pošto uđete u kancelariju popijte drugu šoljicu kafe jer je kafeinu potrebno pola sata da počne da djeluje. Tako da se na vrijeme spremite za velike sastanke i obaveze.

Ručak. Neka bude lagan i neka sadrži povrće i protein. Težak ručak sa šećerom će vas zamoriti. Uzmite treću šoljicu kafe poslijepodne kada postanete pospani ali je nikako ne pijte posle tri sata popodne jer kofein ostaje oko sedam sati u vašem organizmu. Ne treba da upropastite i sljedeću noć.

Ostatak dana. Radite neke jednostavne, rutinske i uobičaene stvari jer vam koncentracija nije na najvišem nivou.

Za kraj. Izađite ranije sa posla.

Pogledajte video:

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *