Pozitivna će uz izmjene podržati aneks ugovora o Kraljičinoj plaži

Dodajte komentar

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović najavio je da će ta partija podržati aneks ugovora o Kraljičinoj plaži ukoliko budu prihvaćeni prijedlozi koje je Pozitivna predstavila investitoru tokom razgovora sa njim.– Mi ćemo podržati Aneks sporazuma ukoliko se on promijeni u dijelu onoga što mi smatramo dobrim za državu Crnu Goru rekao je Pajović gostujući u emisiji ,,U centar“ na RTCG, autora Andrije Nikolića, komentarišući posjetu Svetom Stefanu i sastanak sa vlasnikom kompanije Adriatic Properties Petrosom Statisom.

Pajović je kazao da još nema odgovor Statisa, ali da će se ponovo sastati iduće sedmice. Kako je Pozitivna nakon medijskog pisanja o projektu Kraljičine plaže smatrala da treba da se upozna sa investitorom, te da tamo nijesu vidjeli ono o čemu su pisali mediji.

– Tamo nijesmo našli ono što smo našli u medijima. Nema govora o posječenim stablima, nema govora o osmospratnicama, nema govora o oblakoderima. Dakle, radi se jednostavno o medijskim izmišljotinama. Otišli smo, upoznali se, vidjeli planove. Naravno, dali smo svoje prijedloge i sam investitor je rekao da smo dosta zahtjevni. Mi smatramo da se na taj način najbolje čuva državni interes. To se zove odgovorno političko ponašanje, za razliku od neodgovornog ponašanja onih koje sam ja nazvao medijskim reketašima naveo je Pajović.

On je upozorio da ekonomija Crne Gore ne može da se zasniva na medijskim nastupima i interesima onih koji, kako je naveo, vrlo vješto medijski reketiraju mnoge u Crnoj Gori.

– To ne smije da se događa, to nije misija medija. Mislim da je to politički neodgovorno i medijski špekulativno. Zato smo otišli tamo i vidjeli to što smo vidjeli. I uvijek ćemo u interesu Crne Gore i svakog njenog građanina poći gdje treba. Jer za razliku od reketiranja i ucjenjivanja, koja su dominantna u medijsko-političkoj komunikaciji u Crnoj Gori, mi imamo drugačiji pristup i tvrdimo da je on ispravan. Ne možemo se ponašati tako da ako investitor ne plaća reklamu ovoj medijskoj kući, on mora biti protjeran iz zemlje kao da je kriminalac rekao je Pajović.

Lider Pozitivne je istakao da u Crnoj Gori postoje mediji koji se služe reketiranjem političkih lidera.

– Tako su se nekada ophodili prema gospodinu Slavku Peroviću. Sada imate primjer Pozitivne, koju su nazivali svakakvim imenima. To mora da postane prošlost naveo je Pajović.

Kada je riječ o predstojećim protestima DF-a, on je ocijenio da su namjerno tempirani u susret iščekivanju pozivnice za NATO. Predsjednik Pozitivne

nije htio direktno da odgovori na pitanje kako će ta partija glasati ukoliko Socijaldemokratska partija, zbog dvojice ministara, u parlamentu zatraži izglasavanje nepovjerenja Vladi.

– Kada su u pitanju odnosi dva koaliciona partnera, nemamo namjeru da ulazimo u njihove odnose i nije ni politički odgovorno da se tim stvarima toliko barata u medijima. Šta bi bilo kad bi bilo, nikada do sada nijesam ulazio u medijske spekulacije. Ukoliko to bude slučaj, imaćete već istoga dana odgovor Pozitivne naveo je Pajović.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *