Počela prodaja iPhonea 6S: U redu ispred prodavnice čekao i robot

Dodajte komentar

Redovi ispred Appleovih prodavnica redovna su pojava u nedjelji početka prodaje novih telefona, no ove godine ljudima se u redu pridružio i jedan robot.

Veliki broj ljudi s kabanicama i kišobranima koji su prenoćili ispred Appleove prodavnice u Sydneyu (neki su, s obzirom na loše vrijeme i kišu, donijeli i šatore) s nestrpljenjem su čekali otvaranje kako bi se među prvima u svijetu dokopali novih modela iPhonea.

Za razliku od prošle godine kada je Apple privukao veliku pažnju korisnika povećavši ekrane svojih telefona s 4 inča na 4,7 i 5,5 inča, ove godine nema tako velikih promjena, no opcije poput prepoznavanja jačine dodira prsta po ekranu, Live photos te uopšte bolji hardver i kamera mnogima su dovoljna pozivnica da prenoće ispred prodavnice i dokopaju se novog Appleovog gadgeta. U Reutersu kažu kako analitičari vjeruju da će broj prodatih telefona iznositi između 12 i 13 miliona, dok će ova kompanija do kraja godine prodati još na desetina miliona iPhonea 6S i 6S Plus.

Ove godine u redu ispred prodavnice u Sydneyu čekao je i jedan robot (jednostavan model koji se sastoji od baze i iPada) koji je mjesto u redu čuvao direktorici marketinga jedne australijske kompanije Lucy Kelly.

– Imam puno posla i ne mogu stajati dva dana u redu za novim iPhoneom pa mi je šef sugerisao da uzmem robota i postavim ga u red ispred prodavnice kako bi mi sačuvao mjesto – kazala je za medije Kelly. Njen robot zauzeo je četvrto mjesto u redu ispred trgovine u Sydneyu, a ona je najavila kako će ga zamijeniti nekoliko sati prije otvaranja i sama čekati u redu kako bi bila jedna od prvih kupaca iPhonea 6S.

zimo

Izvor: Zimo

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *