Odužili se pripremni radovi u Kumboru: Vlada angažuje nadzorni organ

Dodajte komentar

Prema izvještaju investitora, u ovom trenutku, na realizaciji projekta u Kumboru je zaposleno 65 lica – 55 u Azmont Investments-u i 10 Triangle Montenegro, dok je na građevinskim poslovima, i kompanije i podugovarača bilo zaposleno 445 osoba.„Imajući u vidu da su pripremni radovi, čišćenje lokacije od eksplozivnih naprava, rušenje 49 objekata i stabilizacija terena trajali duže nego što je projektovano Investicionim programom, odnosno traju još uvijek, zatim da je u skladu sa Ugovorom i Investicionim programom rok završetka prve faze projekta februar 2017. godine, a da je prva građevinska dozvola investitoru Azmont Investments izdata 27. januara 2015. godine, stvorili su se uslovi za pokretanje postupka izbora i imenovanja nadzornog organa, koji će izvještavati Vladu Crne Gore o realizaciji Investicionog programa“, navodi se u informaciji koju je Vlada usvojila juče.

Prema izvještaju investitora, u ovom trenutku, na realizaciji projekta je zaposleno 65 lica – 55 u Azmont Investments-u i 10 Triangle Montenegro, dok je na građevinskim poslovima, i kompanije i podugovarača bilo zaposleno 445 lica, odnosno u izvještajnom periodu bilo je radno  angažovano 500 lica na projektu izgradnje turističkog kompleksa PortoNovi.

Prema podacima Poreske uprave, ukupno plaćeni porezi i doprinosi za 56 zaposlenih lica u Azmont Investments-u, do 30.06.2015 iznosi pet miliona eura.

„Zakupnina za prvih 45 godina zakupa iznosi 10,8 miliona eura. Ugovorom o dugoročnom zakupu lokacije kasarne „Orijenski bataljon“ Kumbor, ugovorena je investicija vrijedna 258 miliona eura, koja treba da bude realizovana u prvih osam godina perioda zakupa, dok će u prve četiri godine biti investirana 52 miliona eura“, navodi se u informaciji.

Portal Analitika

Foto: Tehnologija.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *