Uspješnih pet godina Programa stažiranja Američke privredne komore

Dodajte komentar

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) organizovala je sinoć koktel povodom proslave pet godina uspješne realizacije AmCham Programa stažiranja za studente na završnoj godini fakulteta. Tim povodom, Nj.E. gđa Margaret Ann Uyehara, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država, dodijelila je sertifikate o uspješnom završetku Programa ovogodišnjim učesnicima. Koktelu su prisustvovali predstavnici brojnih kompanija članica Komore, partnera i učesnici programa tokom prethodnih pet godina.

U pozdravnom govoru, novoizabrana predsjednica AmCham Montenegro, gđa Katarina Bulatović, izrazila je zahvalnost svim članicama koje podržavaju osnovnu ideju Programa stažiranja: da poveže mlade i perspektivne studente sa uspješnim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori.

AmCham Program stažiranja osnovan je 2011. godine sa namjerom da unaprijedi kvalitet kadrovskog potencijala na tržištu rada Crne Gore. Naše članice su identifikovale nedostatak kvalifikovanog kadra sa potrebnim radnim iskustvom u Crnoj Gori. Iz tog razloga, ovaj Program omogućava studentima da steknu praktično iskustvo prije sticanje diplome, što im daje dobru osnovu za dalji profesionalni razvoj. Program stažiranja je u prethodnom periodu okupio 77 studenata, koji su stekli određeno radno iskustvo, prošli seriju radionica i obuka u cilju što bolje pripreme za puni radni angažman. Zahvaljujemo kompanijama članicama Komore koje su podržale ovaj Program, pokazujući na taj način izražen nivo svijesti o društvenoj odgovornosti i neophodnosti ulaganja u lokalnu zajednicu“ istakla je Bulatović.

Katarina Bulatović

Ambasadorka Uyehara izrazila je posvećenost Sjedinjenih Američkih Država radu sa Vladom i biznis partnerima ka ostvarenju zajedničkog cilja: snažne, transparentne i uspješne crnogorske ekonomije.

Nastojaćemo da pomognemo Crnoj Gori da se potpuno integriše u euroatlantske institucije, kao i da unaprijedi investicionu klimu koja će donijeti nove biznise i mogućnosti ljudima u Crnoj Gori. Kako bi realizovali ovaj potencijal, svi moramo da razvijamo sledeću generaciju biznis lidera Crne Gore. Snažno vjerujem da će AmCham Program stažiranja doprinijeti ovoj incijativi. Hvala vam što nastavljate sa realizacijom ovog Programa i nakon pet godina, jasno pokazujući da Crna Gora ima talentovane mlade ljude koji su voljni da se dodatno edukuju i razvijaju praktične vještine kako bi odgovorili na potrebe lokalnog i međunarodnog tržišta rada“, kazala je Nj.E. Margaret Uyehara.

Kompanije-učesnice Programa u periodu od 2011. do 2015. godine su: Adriatic Marinas (Porto Montenegro), Crnogorski Telekom, Čikom, Deloitte, Ernst&Young Montenegro, Gintasmont Investment Construction and Trade (RAMADA), Hypo Alpe Adria banka, Luštica Development, McCANN, Represent Communications, S&T Crna Gora, Societe Generale Montenegro, Telemont, Telenor, Pivara Trebjesa, Uniqa osiguranje, Atlas Grupa (Univerzitet Mediteran), Colliers International, Milšped Montenegro, Rokšped, Time+, kao i partner UNDP koji je podržao realizaciju prve generacije Programa. Takođe, zahvaljujemo i partnerima: Univerzitetu Crne Gore, Univerzitetu Mediteran i Univerzitetu Donja Gorica na saradnji u promociji Programa.

Konkurs za sledeću generaciju Programa biće objavljen u martu 2016. godine, a više informacija o kriterijumima prijave biće dostupno na web strani AmCham Montenegro.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *