Kineski predsjednik Americi ponudio novi model saradnje

Dodajte komentar

Kineski predsjednik Xi Jinping koji je u posjeti u SAD-u u utorak je pozvao dvije najveće ekonomije na svijetu na pravilno iščitavanje strateških namjera te upravljanje razlikama koje će biti ispravno i učinkovito.

Kao dio svojih sugestija za izgradnju novog modela odnosa između velikih zemalja, Kine i SAD-a, Xi je takođe predložio da dvije zemlje nepokolebljivo jačaju saradnju na uzajamnu dobit te intenzivno podstiču prijateljstvo između dva naroda.

Xi je u utorak u jutarnjim satima stigao na sjeveroameričku zapadnu obalu, u Seatlle, središte tehnološke i avio industrije, u svoju prvu državnu posjetu SAD-u.

U svom govoru održanom na prijamu dobrodošlice koji su organizovali lokalna vlada savezne države Washington i američke prijateljske grupe, predsjednik je takođe odgovorio na zabrinutost međunarodne zajednice po pitanju kineske trenutne ekonomske situacije i puta razvoja.

Kina će ostati predana svom stalnom ekonomskom razvoju, reformama, otvaranju, vladavini prava, borbi protiv korupcije i putu mirnog razvoja, zaključio je Xi, prenosi CRI.

Poslovni puls

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *