Privedeni Žarko Pavićević i Danijela Krković

Po nalogu specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića jutros su privedeni bivši predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević kao i bivša direktorka Zavoda za izgradnju Bara Danijela Krković, saznaje CdM.

U toku je saslušanje Krković u Tužilaštvu, a nakon nje biće saslušan i bivši predsjednik Opštine.

Podsjetimo, Dnevne novine su krajem jula pisale da je u toku više odvojenih istraga za višemilionske malverzacije, koje su ušle u završnicu, a koje se odnose na Pavićevića i bivšeg predsjednika opštine Budva Rajka Kuljače.

Najavljeno je da će u krivičnim prijavama biti obuhvaćena i imena pojedinih saradnika bivših predsjednika opština.

U aprilu su mediji objavili da je Osnovno državno tužilaštvo u Baru sve predmete protiv bivšeg predsjednika opštine Žarka Pavićevića predalo kolegama iz Specijalnog tužilaštva za borbu protiv korupcije.

Tu informaciju potvrdio je osnovni državni tužilac Milenko Magdelinić, objašnjavajući da su u pitanju predmeti u kojima postoje indicije da je riječ o koruptivnim krivičnim djelima.

Magdelinić je naveo da se radi o više predmeta koji su iz barskog Tužilaštva upućeni specijalnom tužiocu Đorđini Nini Ivanović.

Kako je objasnio, radi se o višemilionskim potraživanjima iz perioda kada je Pavićević bio predsjednik opštine i ujedno većinski vlasnik privatne firme Zavod za izgradnju Bara.

Podsjetimo, i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS je ranije Specijalnom državnom tužiocu za korupciju i organizovani kriminal podnijela krivičnu prijavu protiv Pavićevića i više povezanih lica zbog sumnje da su na organizovan način zloupotrijebili službeni položaj u cilju probavljanja protivpravne imovinske koristi.

Tokom dana se očekuje i informacija iz Tužilaštva o tačnom razlogu privođenja.

Check Also

Kreće projekat “Crna Gora radi”, za preporod državnih preduzeća

Projekat „Montenegro Works“ (MW) potreban je Crnoj Gori da bi se uspostavio efikasan mehanizam finansijskog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *