Banjević potvrdio da napušta Montenegro Airlines, ide iz ličnih razloga

Dodajte komentar
Banjević i Popović

Izvršni direktor i direktor accountable menadžera u Montenegro Airlinesu Živko Banjević potvrdio je da odlazi iz te kompanije.

“Nijesam podnio ostavku nego sam predao zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa. Nije riječ o aktu nezadovoljstva već su razlozi  lične prirode i o njima ne želim da govorim jer je to moja privatna stvar i slobodna volja”, navodi banjević u saopštennu.

On je naglasio da je odlučio da ode na kraju jedne od najuspješnijih sezona i nakon perioda u kojem su značajno smanjeni gubici kompanije.

“Ponavljam odlazim iz ličnih razloga, a ne zbog navodnog problema sa pilotima, što je predmet medijskih spekulacija posljednjih dana”, tvrdi Banjević.

Između ostalog on je dodao da neće baviti manipulacijama koje u današnjoj štampi  iznosi navodni predsjednik sindikata pilota Ljubiša Mihajlović, koji ne navodi da je na kraju sa pilotima postignut dogovor o uvećanju primanja u toku sezonskih mjeseci.

“Menadžment kompanije taj dogovor poštuje, a privilegije je koristio i isti Mihajlović.  U suštini, radi se o pokušaju pojedinih struktura da u svakom pogodnom trenutku destabilizuju funkionisanje kompanije. U tome naravno kao ni do sada neće uspjeti, jer MA u posljednje dvije godine funkcioniše na zdravim principima, i jedini teret koji nosi je onaj iz prošlosti, a tiče se preuzetih dugova kao i posljedica loših izbora i odluka”, kazao je on.

Prema njegovim riječima kada je riječ o eventualnom manjku pilota,  javnost treba da zna da je Embraer jedan od najtraženijih aviona za regionalni saobraćaj.

“To znači da raste i tražnja za letačkim i tehničkim osobljem koje opslužuje ovaj tip aviona. Zbog toga uvijek postoji mogućnost odliva kadra, jer je sasvim normalno da određene kompanije u svijetu mogu ponuditi bolje uslove. Međutim u MA su ostali da rade razumni ljudi i pravi profesionalci. Vjerujem da će tako i ostati, i da će kompanija naći adekvatan odgovor na potencijalni odliv stručnog kadra”, nagalsio je on.

Na kraju Banjević se zahvalio Odboru direktora i svim kolegama u MA na podršci i profesionalnoj saradnji, jer dobri rezulati koji su postignuti u prethodnom periodu posljedica su timskog rada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *