Xiaomi predstavio vrhunski telefon koji košta samo 200 dolara(foto)

Dodajte komentar

Xiaomi, jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona, upravo je službeno predstavio najnoviji i najsnažniji model pod nazivom Mi4c.

Na ovom kineskom telefonu nećete naći metalni okviri ili staklenu poleđinu kao na najskupljim telefonima Samsunga ili Applea. Polikarbonatni okvir, u prevodu plastika, znatno snižava trošak ovog zanimljivog telefona te omogućuje razne žive boje.

Dvije varijante i pet boja

Mi4c dolazi u dvije varijante koje se razlikuju po količini radne memorije i memorije za čuvanje podataka. Jeftinija varijanta s 2 GB RAM-a i 16 GB korisničke memorije koštaće oko 200 dolara, a skuplja varijanta s 3 GB RAM-a i 32 GB memorije koštaće oko 235 dolara.

Obje varijante imaju Snapdragon 808 procesor s osam jezgri, 5 inči zaslon u punoj HD rezoluciji, Sonyevu ili Samsungovu prednju kameru sa senzorom od 13 MP i USB C konektor. Uređaj će biti dostupan u bijeloj, sivoj, rozoj, žutoj i plavoj boji, a imaće i prednju kameru od 5 MP za sve kojima su selfiji sastavni dio života.

Mi4c će imati i Double Tap tehnologiju aktiviranja ekrana kakvu je prvu na tržište donio LG s modelom G2, ali i nešto što Xiaomi naziva Edge Tap. Tom tehnologijom Mi4c će registrovati blage udarce sa strane te time omogućiti kontrolu nekih aplikacija.

4c

11

33

44

55

666

88

Telegram

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *