O razlozima ostavke direktora Poreske uprave svi ćute

Dodajte komentar

Direktor Poreske uprave Milan Lakićević tražio je razrješenje sa ove funkcije, potvrđeno je juče Pobjedi iz Ministarstva finansija, ali nijesu saopštili da li je naveo razloge.– Milan Lakićević je pisanim putem obavijestio Ministarstvo finansija da želi da bude razriješen dužnosti direktora Poreske uprave. U skladu sa zakonskom procedurom, zahtjev za razrješenje upućen je nadležnom tijelu Vlade na dalje postupanje – kazali su juče Pobjedi.

Iz Ministarstva su objasnili da nakon što Vlada da saglasnost za razrješenje dužnosti direktora Poreske uprave, izbor i imenovanje novog direktora ove institucije sprovešće se u skladu sa Zakonom o državnoj upravi i Zakonom o državnim službenicima i namještenicima.

– Nakon što se procedura završi, biće raspisan javni konkurs- objašnjavaju oni.

Pitanje naše redakcije da li je i koje razloge naveo direktor ovog među najvažnijim resorima u Ministarstvu finansija ostalo je bez odgovora. Odgovor na pitanje šta je natjeralo Lakićevića da traži da ga razriješe nijesmo mogli dobiti ni od njega lično jer je bio nedostupan.

Ni u Poreskoj upravi Pobjedi na ovu temu nijesu željeli ništa da kažu. Samo su kratko objasnili da za sada na tu temu nema nikakvog odgovora.

O ostavci direktora Poreske uprave pričalo se u kuloarima kompletne protekle nedjelje, ali niko zvanično nije želio da potvrdi tu informaciju. Pominjali su se razni razlozi, ali zvanično niko ništa ne saopštava.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *