Bivši direktor Albone neće o dijamantima

Dodajte komentar

Sudija Privrednog suda Dijana Raičković kaznila je sa 300 eura bivšeg izvršnog direktora Albone Miroslava Marinkovića koji se nije odazvao pozivu za svjedočenje, iako je uredno primio poziv za svjedoka u sporu koji Albona u stečaju vodi sa većinskim vlasnikom tog preduzeća Davidom Arutunijanom za povraćaj 26 nebrušenih dijamanata.

Sudija je konstatovala da je Marinković u junu primio sudski poziv koji je potpisao, ali da sud ni je obavijestio da neće moći da prisustvuje ročištu.

Važno je da Marinković odgovorava pred našim sudom jer ima dosta pitanja na koje treba da odgovori i ukoliko njegov iskaz bude drugačiji od službenika Uprave carina oni treba da se suoče. Ukoliko on u roku od osam dana ne plati kaznu, prijeti mu zatvorska kazna do 30 dana rekla je Raičković na jučerašnjem ročištu.

Ona je sledeće ročište, na koje je opet za svjedoka pozvala Marinkovića, zakazala za 21. oktobar.

Prema svjedočenjima službenika Uprave carina, Marinković je prisustvovao primopredaji dijamanata na podgoričkom aerodromu koje je Arutunijan preduzeo na terminalu. Sa druge strane Marinković je u dopisima koje je ranije slao sudu navodio da okrivljeni nije dozvoljavao nikome pristup dijamantima, pa ni njemu, te da nikada nije boravio ni u jednoj carinici aerodroma, pa ni u Podgorici.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *