Stiže Robin, ‘pametniji’ pametni telefon

Dodajte komentar

Pametni telefon kompanije Nextbit premašio je očekivanja Kickstarter kampanje i prikupio preko milion dolara. Riječ je o uređaju pod imenom Robin, a koji želi integrisati cloud na nešto inteligentniji način od konkurencije – smještajući slabije korišćene stvari na uređaju direktno na cloud radi uštede prostora.

Iza same kompanije Nextbit stoje ljudi koji su radili u Googleu i HTC-u, a pored memorijskog kapaciteta na samom uređaju, uz svaki kupljeni stiže još i 129GB memorije u cloudu koji će Robin pametno iskoristiti. Što korisnik više bude baratao uređajem, on će znati šta treba da smjesti u cloud, a šta da povuče odatle u memoriju uređaja za što bezbolniji pristup.

Uređaj dijagonale 5,2” koristi Qualcommov Snapdragon 808 čip s 3GB radne memorije, 32GB memorijskog prostora i bateriju od 2.680mAh. Ekran je izveden u IPS tehnologiji i zaštićen Gorilla Glass 4 slojem. Zadnja kamerica je 13-megapikselna, a prednja 5MP.

Tu su još i čitač otiska prstiju smješten na bočnoj strani uređaja, stereo zvučnici, podrška za brzo punjenje i ostalo. U kampanji je moguće učestvovati po cijeni od 349 dolara naviše, u zavisnosti od izbora – a prve dostave se očekuju početkom 2016. godine.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *