Test: Izaberite oblik i saznajte za koji posao ste rođeni

Dodajte komentar

Kako bi otkrili da ste pronašli pravo životno zanimanje ili ono najidelanije za vas u budućnosti, potrebno je pažljivo da pogledate predložene oblike. Potom složite ostale oblike od onoga koji vam je najprivlačniji do najmanje privlačnog.

test

1. Krug
Vama su najvažniji dobri međuljudski odnosi, tj. da su oni koji vas okružuju srećni, stoga ne čudi da vas nazivaju lijepkom koji saradnike drže na okupu. U stanju ste da stabilizujete grupu i posjedujete visoki kapacitet za empatiju, radost i bol drugih naime osjećate kao svoju sopstvenu. Ali, vaše mane poput sklonosti pričanja o drugima, neodlučnosti, lijenosti i samooptuživanja često vas izjedaju i ne dopuštaju da nađete sopstveni mir, kao ni priznanje za uspjeh.

Tipični poslovi: gluma, marketing, istoričar, domaćica, radnik u ljudskim resursima, učitelj, ugostitelj, pisac.

2. Kvadrat
Volite naporno da radite, razboriti ste i uvjek želite da završite ono što ste počeli. Jedna od velikih vrlina u svim životnim situacijama je vaša strpljivost i metodičnost. No s obzirom da ste u stanju svaki detalj u poslu detaljno da provjerite, što usporava odlučnost, teško da ćete dogurati do mjesta šefa. Zbog dominantnog korišćenja lijeve polovine mozga, koju karakteriše logičko razmišljanje nikad ne slušate unutrašnji glas nego ste u stanju radije da satima analizirate kako doći do rješenja nego poslušati intuiciju.

Idealni poslovi za vas: računovođa, službenik u banci, programer, građevinski radnik, doktor, inženjer, tajnik, tgovac, vozač.

3. Trougao
Rođeni ste menadžer, iako možete da se usredsredite na cilj i promišljeno i brzo da analizirate situacije, brzo učite i nove informacije upijate kao sunđer. Vrlo ste samopouzdani i u svemu želite da budete u pravu, pa i ne čudi kako vam je najteže da priznate grešku. Vaše su prednosti kontrola, kritičnost, inovativnost, preciznost, vizija, ambicija, kompetitivnost, odlučnost, fokusiranost, sklonost poštovanju hijerarhije. A na putu prema visoko postavljenim ciljevima ometaju vas nestrpljivost i samoorijentisanost.

Idealni poslovi za vas: arhitekta, preduzetnik, dizajner, ekonomista, direktor, advokat, vojnik, pilot, političar, sindikalac.

4. Pravougaonik
Baš kao i prelazna forma pravouganika koja nastaje iz jednog oblika prema drugome tako i vi stalno pokušavate da sjedite na dvije stolice. Nikako ne prepoznajete sopstvene kvalitete i stalno tražite izlaz iz trenutne situacije. Drugi bi vas okarakterisali kao zbunjene i ljude s manjkom samopouzdanja, dok vas pak s druge strane odlikuju znatiželja i hrabrost. Pokušaćete da učinite ono što nitko dosad nije učinio i pitati sve za što drugi nemaju hrabrosti.

Idealni poslovi za vas: preduzetnik, animator, voditelj sektora, performer.

5. Cik – cak
Vrlo ste kreativni baš kao što oblik cik-cak simbolizuje, oslanjate se na maštovitost, imate sposobnost da stvorite uravnotežen pogled na svijet i da vidite njegovu unutrašnju ljepotu. Ali, s druge ste strani vrlo nemirni i ne možete dugo da radite na jednom mjestu. Postaje vam dosadno, posebno jer ste uvjereni kako ništa nije konačno ni pravilima zapisano. Iako lako osmišljavate ideje problem je što ih teško realizujete jer jednostavno gledate za tri koraka prema naprijed i više vas zanimaju mogućnosti nego stvarnost.

Idealni poslovi za vas: umjetnik, dizajner enterijera, pronalazač, muzičar, profesor, promoter, istraživač, stolar.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *