Centralna banka potvrdila metodologiju obračuna Hypo Alpe Adria banke

1 komentar

Predstavnici Centralne banke Crne Gore (CBCG) potvrdili su da je metodologija obračuna konverzije, koju sprovodi Hypo Alpe Adria banka u vezi sa Zakonom o konverziji kredita iz švajcarskih franaka u eure  u skladu sa važećim propisima, saopšteno je iz ove banke.

Dodatno, kažu iz HAAB, predstavnici Centralne banke Crne Gore potvrdili su da se Zakon ne odnosi na kredite koji su preneseni trećim stranama prije trenutka kada je pomenuti zakon stupio na snagu, potvrđujući da ti krediti nijesu predmet bilo kakve radnje koje Hypo Alpe Adria može da sprovodi u kontekstu ovog Zakona. Ovo je, kako su kazali, navedeno od strane Centralne banke Crne Gore, nakon što su predstavnici Hypo Alpe Adria banke dostavili metodologiju obračuna predstavnicima CEZAP-a.

– HAAB ostaje u potpunosti posvećena da radi u skladu sa svim važećim zakonima, i ljubazno molimo naše klijente da sva potencijalna pitanja i zahtjeve za dodatnom dokumentacijom proslijede našim kreditnim referentima. Svim svojim klijentima učinićemo dostupnom svu dodatnu dokumentaciju, koja bi omogućila njihovo bolje razumijevanje toga kako se računaju novi iznosi preostalog duga (glavnice). Hypo Alpe Adria Banka je prihvatila i prijedlog da produži period u kojem klijenti mogu prihvatiti ponudu o konverziji  koju su dobili iz Banke – i to sa 8 do 15 dana – kazali su iz Hypo Alpe Adria banke.

Iz banke su još dodali da će u vezi sa slučajevima koji nijesu jasno definisani Zakonom, a koji su predmet dalje rasprave sa Centralnom bankom, narednih dana, o ishodu tih razgovora obavijestiti klijente, što je prije moguće.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *