NLB banka ojačava svoju poziciju u Federaciji BiH

Dodajte komentar

Na 38. sjednici Skupštine dioničara NLB Banke d.d. Tuzla donesena je odluka da, radi daljnjeg širenja i što boljeg pozicioniranja na tržištu FBiH, administrativno sjedište NLB Banke bude registirano u Sarajevu.

Istaknuto je da je strategija NLB Grupe kreiranje snažne banke, poboljšanje efikasnosti rada, olakšanje komunikacija unutar banke i značajan doprinos izgradnji imidža banke, čemu će značajno doprinijeti i ovaj korak.

Direktor NLB Banke Senad Redžić rekao je da je Banka postavila čvrste temelje za nove izazove, te je svojim dugogodišnjim radom i posvećenošću klijentima učvrstila lidersku poziciju na području Tuzlanskog kantona koji i dalje ostaje njihovo strateško tržište i administrativno-operativno sjedište.

– U vezi s tim, naše poslovanje u Tuzli ostaje u potpunosti nepromijenjeno kako za klijente banke, tako i za naše uposlenike. Banka ostaje dostupna našim klijentima u svim svojim poslovnicama u Tuzli, te nastavlja raditi na unaprjeđenju usluga za naše klijente. Cilj nam je s istom posvećenošću ojačati našu poziciju i u ostalim kantonima Federacije BiH i pružati kvalitetne finansijske usluge svim našim klijentima – izjavio je Redžić.

Osim registracije sjedišta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u planu je širenje poslovne mreže u skladu s potrebama tržišta na kojem NLB Banka posluje, a nedavno je započet i proces unapređenja izgleda poslovnih jedinica.

Cilj je predstaviti moderan i pristupačan koncept bankarstva koji će pospješiti komunikaciju i savjetovanje klijenata Banke, saopćeno je.

Biznis.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *