CKB objavila dugačak spisak dužnika po kreditnim karticama (PDF)

Dodajte komentar

Crnogorska komercijalna bankajuče je u medijima, ali i Službenom listu objavila spisak od oko 1100 imena, kojijoj ukupno duguju velike sume novca po kreditnim karticama i overdraftu i na taj način ih obavijestila da je ta potraživanja prenijela OTP faktoringu, što bi trebalo da znači da će se njima baviti izvršitelji, ukoliko u tri naredna dana ne dođu u banku da se dogovore o vraćanju duga.

Iz CKB su objasnili da te dužnike ne mogu da pronađu na adresama koje imaju u banci i da su se odlučili na javno obavještenje, pozivajući se na član 45 Zakona o izvršenju i obezbjeđenju. Upozorili su dužnike da će oni snositi posljedice ovakvog obavještenja ili troškove objavljivanja u medijima i Službenom listu, ali nijesu naveli koliko je ko ušao u crveno.

Na listi dužnika onih koji ne žele da izmire račune koje su napravili plaćajući karticama nalazi se veliki broj ,,zvučnih imena“.

SPISAK 1

SPISAK 2

SPISAK 3

Na spisku dužnika je i Rus Vadim Lejbenzon, svojevremeno generalni direktor Željezare u Nikšiću. I kompletan tadašnji menadžerski tim Željezare za sobom je ostavio dugove po kreditnim karticama u ovoj banci Sergej Naoimov, Sergej Teljegin, Konstantin Bobirjev, Maksim Mosijevic, Sergej Sibistij, Igor Alfjorov, Boris Seresevskij, Svetlana Gerasimenko, Bogdan Boljeci.

U društvu sa željezarcima je i bivši direktor Kombinata aluminijuma Adolf Zalcman, te Nil Emilfarb, predstavnik investitora na Zavali, sa adresom u Bostonu, potom Vjačeslav Lejbman, iz Lenjingrada, koji takođe ima veze sa Zavalom.

U dugačkom spisku dužnika je i Damjan Hosta, Slovenac, direktor svojevremeno najveće brokerske kuće u Crnoj Gori Monte Adria, te mnogi stranci biznismeni Valeri Kocko, Dirk Dubeldam, Ognjen Bonaci, Andreas Papadakis…

Na spisku dužnika, istina, naj više je domaćih građana, ali njihova imena nijesu ,,zvučna“ koliko njihovih kolega biznismena stranaca.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *