I ove godine program stručnog osposobljavanja

Dodajte komentar

Konkurs za prijavu poslodavaca za Vladin program stručnog osposobljavanja biće objavljen sjutra, dok će poslodavci privatnog i javnog sektora prijave podnositi od 21. septembra do 21. oktobra, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Kako su najavili, nakon toga biće objavljen poziv za buduće korisnike Programa.

Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, organizovaće se i ove godine po četvrti put, a pravo imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

“Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.  Cilj Programa je da olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, vještina i kompetencija kojima će odgovoriti tržištu rada. Program treba da doprinese i smanjenju nezaposlenosti mladih, sa kojim se susrijeće čitava Evropa, kao i da pruži smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike”, piše u saopštenju.

Foto: Vijesti

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *