Kinezi angažuju Bemax za glavne radove na autoputu

Dodajte komentar

Kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja gradi prioritetnu dionicu auto-puta Bar Boljare, odlučila je da za glavne radove angažuje crnogorsku građevinsku firmu Bemax, saznaju Dnevne novine iz više izvora.Potpisivanje ugovora

Ugovor o angažmanu preduzeća CRBC i Bemax uskoro će biti potpisan, a crnogorska kompanija će izvoditi sve vrste građevinskih radova na više lokacija prve dionice auto-puta od Smokovca preko Uvača do Mateševa.

Kako saznaju Dnevne novine, pored firme Bemax, predstavnici CRBC-ja aktivno vode pregovore sa još crnogorskih kompanija, a konačan odabir i broj građevinskih preduzeća koja će učestovati u glavnim radovima biće naj vjerovatnije poznat do kraja naredne nedjelje. Nakon toga, shodno zakonskoj regulativi, spisak novih kompanija koje CRBC planira da angažuje na gradnji prioritetne dionice auto-puta biće dostavljen Vladi Crne Gore na odobrenje, što je i posljednji korak za početak glavnih radova.

Uskoro počinju glavni radovi

Kako sada stvari stoje, glavni radovi će početi do kraja septembra. Kineski radnici zajedno sa crnogorskim biće raspoređeni po sektorima, odnosno na nekoliko različitih lokacija duž prve dionice.

Mehanizacija kineske kompanije CRBC je spremna za početak glavnih radova. Mašine su parkirane u kampu na Jabuci kod Mateševa i čim se dobije saglasnost Vlade za angažovanje novih firmi na gradnji prioritetne dionice, one će biti raspoređene po terenu.

Pripremni radovi su praktično završeni, a posao pored radnika CRBCja obavljalo je i osam crnogorskih kompanija.

Izvor: Dnevne novine

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *