Za jedan minut povećajte produktivnost tokom dana

Dodajte komentar

Za one koji nisu ranoranioci, misao da budu vrijedni tokom jutra djeluje odbojno. Ali postoji rutina od samo jednog minuta da započnete dan kako treba: Namjestite svoj krevet.

Sjećate se kako su vas roditelji tjerali da kao dijete namještate krevet? Vjerovatno ste mislili da je to gubljenje vremena – Sve ćete ionako ponovo razmjestiti uveče kada legnete… Ipak, bez obzira da li su znali ili ne – dobrobiti ove rutine prevazilaze puku urednost.

U svojoj knjizi “Moć navike” autor Charles Duhigg piše da je namještanje kreveta svakog jutra povezana sa povećanjem rada i produktivnosti tokom dana. “Namještanje kreveta neće nužno uzrokovati da uradite više na poslu”, piše Duhigg, “ali je ključna navika koja može da prouzorkuje lančanu reakciju gdje ćete steći i druge dobre navike.”

I to nije sve, po autoru, ljudi koji praktikuju ovu jutarnju rutinu skloniji su da žive u blagostanju i bolje upravljaju svojim budžetom. Kako piše “Psychology Today”, oni koji namještaju krevet više vole svoj posao, češće posjeduju svoj stan, vježbaju redovno, i osjećaju se odmorno.

Ima smisla. U urednom i organizovanom okruženju i mi sami se osjećamo bolje. “Kada nam je sređen prostor, sređeno nam je i u glavi” – mnogi kažu, a nadređeni i kolege često gledaju kakav vam je radni sto, jer urednost stola mnogo govori o nama. Namještanje kreveta spada u prve radne navike, a znamo da su važne ako ne i ključne za uspjeh u životu.

Ta jednostavna navika, koja se može uraditi za manje od minut, učiniće da se osjećate boljim i produktivnijim prije nego što ste pojeli svoj doručak.

Izvor: Bizlife

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *